Македонски   English   Shqip  


 
Е-Портал

Новости за Е-услуги на ФЗОМ

(27.05.2019)
Кратко техничко упатство за надминување на проблемот со SSL сертификатот при работа со Порталот на ФЗОМ ... повеќе

(07.12.2018)
Известување од Фондот за здравствено осигурување на Македонија во врска со користењето на квалификуваните сертификати за поднесување на барање за договор / анекс на договорот за 2019 година ... повеќе

(29.11.2018)
Известување од Фондот за здравствено осигурување на Македонија во врска со користењето на квалификуваните сертификати... повеќе

(29.10.2018)
Фондот за здравствено осигурување превзема  активности за надминување на проблемите  кој ги имавте континуирано во изминатиот период поврзани со дигиталното потпишување ... повеќе

(26.02.2018)
Фондот за здравствено осигурување превзема  активности за надминување на проблемите  кој ги имавте континуирано во изминатиот период поврзани со дигиталното потпишување при користење  на web порталот на ФЗОМ на било кој  пребарувач со обезбедување на Web базирана компонента за дигитално потпишување. Стариот начин на потпишување со користењето на постари верзии од пребарувачите и java повеќе нема да функционира ... повеќе

(19.04.2017)
ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ
Корисничко упатство за подесување на Mozilla Firefox преку порталот на ФЗОМ...
превземи

(17.03.2017)
Корисничко упатство за подесување на Mozilla Firefox преку порталот на ФЗОМ...превземи

(27.05.2016)
Софтвер за надминување на најчестите проблеми на веб порталот на ФЗОМ...преземи

(04.05.2016)
Упатство за надминување на најчестите проблеми на веб порталот на ФЗОМ...преземи

(07.09.2015)
Почитувани,
Сакаме да Ве известиме дека со последниот Update на Java (Version 8 Update 60)  нема да бидете во можност да го користите Веб порталот на ФЗОМ преку Google Chrome. Причината за ваквиот начин на работа е бидејќи последната верзија на Google Chrome повеќе не ја подржува NPAPI технологијата која ја користи JAVA 
платформата , технологија која е потребна за JAVA аплетата за користење на дигиталниот сертификат од ЕЗК.  За непречено користење на нашиот портал препорачани прелистувачи се Mozilla Firefox, Internet Explorer 9 (и повиска верзија) и Opera.

(13.05.2015)
Основни технички предуслови за Јавни здравствени установи за користење на услугите на веб порталот на ФЗОМ...повеќе

(16.04.2015)
Упатсто за конфигурација на Google Chrome за користење на веб порталот на ФЗОМ...повеќе

(23.03.2015)
Упатство за пристап до Веб портало
т на ФЗОМ...повеќе

(13.02.2015)
Упатство за надминување на проблем со најава на Веб портало
т на ФЗОМ...повеќе

(16.12.2014)
Нова функционалност на веб порталот на ФЗОМ
Информација за претходно избрани лекари на осигуреник...повеќе 

 
пребарување


Видео презентација за Е-услуги на ФЗОМ

Корисни информации за сервисот

Најчесто поставувани прашања  за сервисот
„Мое осигурување мој доктор“ ...
преземи

СЕ РАБОТИ ЗА ВАШИТЕ ПРАВА!

Информирајте се за Вашите права на бесплатниот телефонски број 080033222 секој работен ден од 8.30 до 20.00 и на мобилен 076/ 339-180 од 12.00 до 20.00 часот(мобилна дежурна служба) или на емаил адресата info@fzo.org.mk

ИН-ВИТРО ПОСТАПКА И ДОКУМЕНТАЦИЈА

Корисни линкови

Медиумски поврзани содржини