Македонски   English   Shqip  


 
Хардверска и софтверска опрема за користење на порталот

Потребна хардверска и софтверска опрема за користење на порталот

За да го користите порталот морате да поседувате компјутер со интернет пристап. 

ВАЖНО

За да ги користите услугите на порталот документите мора да се потпишат со дигиталниот сертификат од електронската здравствена картичка на Фондот за здравствено осигурување.

 
Hardware
PC со минимум Windows XP;

 Најмалку 1GB  RAM ;

 Интернет конекција со брзина поголема од 1 mbps;

Печатач

 Читач на електронски картички

 Скенер е потребен за некои услуги за кои треба да се прикачат документи во следниот формат *. jpg, jpeg, pdf,doc, docx, bmp со големина максимум 4MB

Software
За потпишување на документите

Софтверот за користење на ЕЗК можете да го симнете од тука;

Останато:
Последна верзија на JAVA
последните две верзии на Internet Explorer 9 или поголема верзија,  последна верзија  на Mozilla Firefox или последна верзија на Google Chrome;

update на пакетите со безбедносни patch-еви за вашиот оперативен систем и прелистувач;

 
пребарување


Видео презентација за Е-услуги на ФЗОМ

Корисни информации за сервисот

Најчесто поставувани прашања  за сервисот
„Мое осигурување мој доктор“ ...
преземи

СЕ РАБОТИ ЗА ВАШИТЕ ПРАВА!

Информирајте се за Вашите права на бесплатниот телефонски број 080033222 секој работен ден од 8.30 до 20.00 и на мобилен 076/ 339-180 од 12.00 до 20.00 часот(мобилна дежурна служба) или на емаил адресата info@fzo.org.mk

ИН-ВИТРО ПОСТАПКА И ДОКУМЕНТАЦИЈА

Корисни линкови

Медиумски поврзани содржини