Македонски   English   Shqip  


 
ДСГ податоци

I. ОПШТИ СТАНДАРДИ

Општи правила за внесување на медицински процедури (преземи)
Општи правила за внесување на дијагнозите по МКБ-10 (преземи)

II. СТАНДАРДИ ЗА СПЕЦИЈАЛНОСТ

Инфективни и Паразитски Заболувања (преземи)
Неоплазми (преземи)
Болести на крвта и крвотворните органи и одредени нарушувања на имунолошкиот систем (преземи)
Ендокринологија, Метаболизам и Исхрана (преземи)
Ментални и бихевиорални растројства (преземи)
Нервен систем (преземи)
Офталмологија (преземи)
Уво нос и грло (преземи)
Циркулаторен систем (преземи)
Респираторен систем (преземи)
Дигестивен систем (преземи)
Кожа и поткожно ткиво (преземи)
Локомоторен систем и сврзно ткиво (преземи)
Урогенитален систем (преземи)
Бременост породување и пуерпериум (преземи)
Симтоми, знаци и абнормални клинички  и лабораториски наоди некласифицирани на друго место (преземи)
Повреди ,труење и одредени други последици од надворешни причини (преземи)
Надворешни причини за морбидитет (преземи)
Фактори кои влијаат на здравствениот статус и  контактот со здравствените установи (преземи)
 

 
пребарување


Видео презентација за Е-услуги на ФЗОМ

Корисни информации за сервисот

Најчесто поставувани прашања  за сервисот
„Мое осигурување мој доктор“ ...
преземи

СЕ РАБОТИ ЗА ВАШИТЕ ПРАВА!

Информирајте се за Вашите права на бесплатниот телефонски број 080033222 секој работен ден од 8.30 до 20.00 и на мобилен 076/ 339-180 од 12.00 до 20.00 часот(мобилна дежурна служба) или на емаил адресата info@fzo.org.mk

ИН-ВИТРО ПОСТАПКА И ДОКУМЕНТАЦИЈА

Корисни линкови

Медиумски поврзани содржини