Македонски   English   Shqip  


 
Новости и соопштенија од ФЗОМ за давателите на услуги за 2009 година

НОВОСТИ И СООПШТЕНИЈА ОД ФЗОМ ЗА ДАВАТЕЛИТЕ НА УСЛУГИ ЗА 2009 ГОДИНА

(29.12.2009) 
Соопштение до јавноста во врска со 67-та седница на управниот одбор на ФЗОМ

(01.12.2009) 
Упатство за имплементација на пакети на завршени епизоди на лекување во специјалистичко-консултативна

Пакети на здравствени услуги во специјалистичко-консултативна здравствена заштита по дејности

(03.09.2009)
Одлука за изменување и дополнување на одлуката за утврдување на референтни цени на ортопедски и други помагала за кои осигурените лица можат да остварат право на товар на ФЗОМ

Правилник за изменување и дополнување на правилникот за индикациите за остварувањето на право на ортопедски и други помагала

(07.06.2009)
Одлука за изменување и дополнување на одлуката за утврдување на референтни цени на лекови, кои се на листата на лекови и  паѓаат на товар на ФЗОМ

(13.02.2009)
РЕФЕРЕНТНИ ЦЕНИ
Известување за референтни цени
Референтни цени во електронска форма
техничко упатство за доставување
Терк во excel за начинот на доставување

(26.01.2009)
Одлука за изменување и дополнување на одлуката за утврдување на висината за учество на осигурените лица во вклучните трошоци на здравствените услуги и лекови

(23.01.2009)
Обрасци во врска со барањето за утврдување на мирување на долг по основ придонеси

(20.01.2009)
Одлука за утврдување на вредноста на поенот во примарната здравствена заштита

 
пребарување


Видео презентација за Е-услуги на ФЗОМ

Корисни информации за сервисот

Најчесто поставувани прашања  за сервисот
„Мое осигурување мој доктор“ ...
преземи

СЕ РАБОТИ ЗА ВАШИТЕ ПРАВА!

Информирајте се за Вашите права на бесплатниот телефонски број 080033222 секој работен ден од 8.30 до 20.00 и на мобилен 076/ 339-180 од 12.00 до 20.00 часот(мобилна дежурна служба) или на емаил адресата info@fzo.org.mk

ИН-ВИТРО ПОСТАПКА И ДОКУМЕНТАЦИЈА

Корисни линкови

Медиумски поврзани содржини