Македонски   English   Shqip  


 
Соопштенија

СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА И МЕДИУМИТЕ ЗА 2013 ГОДИНА

(31.12.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Превенцијата - најважна алка во здравствениот систем...преземи

(30.12.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Новини во 2014 за работењето со здравствените установи...преземи

(26.12.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Програма за волонтирање во Фонд за здравствено осигурување на Македонија за 2014 година...повеќе

Фондот за здравствено осигурување на Македонија, согласно програмата за волонтирање како организатор на волонтерската..повеќе

(24.12.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Успешна 35-та трансплантација на Клиника за урологија...повеќе

(23.12.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Учество на ФЗОМ на одбележување на 10-годишнина на Здужение на бубрежно болни „Нефрон„...повеќе

(16.12.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
РЕКОРДЕН БРОЈ НА ЛЕКОВИ БЕЗ ДОПЛАТА Нови референтни цени на лекови од позитивната листа по четвртата годишна ревизија на ФЗОМ...повеќе (преземи презентација)

(13.12.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Учество на Едукативна работна средба како дел од „Кампањата за рано препознавање на нарушување на растот„...повеќе

(11.12.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Учество на ФЗОМ на Вториот здравствен Самит организиран од меѓународниот проект Хелтгрупер...повеќе

(10.12.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Инфо билтен издание бр.37 од 2013 година...повеќе

(05.12.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Учество на ФЗОМ на Регионална Конференција – „Вистински импакт за подобро владеење“...повеќе

(22.11.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Работна посета на директорот м-р Маја Парнарџиева Змејкова во Кавадарци...повеќе

(20.11.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Говор на директорката на ФЗОМ М-р Маја Парнарџиева Змејкова по повод Европската недела на цистична фиброза...повеќе

(18.11.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Говор на директорката на ФЗОМ М-р Маја Парнарџиева Змејкова по повод одбележувањето на Европскиот ден за рационалната употреба на антибиотици...повеќе

(15.11.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Учество на ФЗОМ на 26-тото советување на правниците од здравството на Република Македонија...повеќе

(08.11.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Обраќање на директорката на Фондот за здравствено осигурување на Македонија по повод одржаната Конференција за стратегија за работа на Фондот за 2014-2015 година...повеќе.

ФЗОМ Стратегија 2014-2015...презентација

(07.11.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Инфо билтен издание бр.36 од 2013 година...повеќе

(06.11.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Остварување на право на ортопедски и други помагала...повеќе

(05.11.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Обраќање на директорката на Фондот за здравствено осигурување м-р Маја Парнарџиева Змејкова по повод започнувањето Кампања против дискриминација на децата со дијабетес и за превенција на дијабетесот како состојба со епидемолошки карактер...повеќе

(01.11.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
За учество на ФЗОМ на V-та конференција за осигурување...повеќе

(31.10.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Одбележување на денот на ФЗОМ...повеќе

(29.10.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Реализирана работна средба со здружение на граѓани за ретки болести „Живот со предизвици“...повеќе

(28.10.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Работна посета на директорот м-р Маја Парнарџиева Змејкова во Охрид и Струга...повеќе

(24.10.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Реализирана работна посета на здружение на граѓани НЕФРОН...повеќе

(18.10.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
За учество на Фондот за здравствено осигурување на Македонија на 7-от Регионален форум на јавно здравствено осигурување во Бања Лука, Република Српска...повеќе

(15.10.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
За реализирана работна посета на здружение на граѓана НОРА и за добиена благодарница за ФЗОМ од Македонската ревматолошка асоцијација...повеќе

(08.10.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Соопштение за добиена благодарница за ФЗОМ од Здружението за борба против рак „Борка“...повеќе

Обраќање на директорот на ФЗОМ м-р Маја Парнарџиева Змејкова во чест на VI-та национална конференција за борба против рак на дојка, организирано од „Борка“...повеќе

(07.10.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Реализирана посета на висока делегација од Република Македонија во Сент Денис во Франција за транпслантација...повеќе

(04.10.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Инфо билтен издание бр.35 од 2013 година...преземи

(02.10.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Одржана средба на директорот на ФЗОМ со советник и офицер за имиграција од амбасадата на Швајцарија за Косово и Македонија...повеќе

(30.09.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Работна посета на директорот м-р Маја Парнарџиева Змејкова во Кратово...повеќе

(24.09.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Остварена работна посета на европарламентарци со директорот на ФЗОМ и со советникот за здравство на Претседателот на Владата на Република Македонија...повеќе

(23.09.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Четврта годишна ревизија на референтните цени на лековите од Листата на лекови кои паѓаат на товар на Фондот за здравствено осигурување на Македонија...повеќе

(20.09.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Одржана работна средба на директорот на ФЗОМ со здружението на граѓани за цистична фиброза ЦФ...повеќе

Работна посета на директорот м-р Маја Парнарџиева Змејкова во Куманово...повеќе

(19.09.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Работен состанок помеѓу директорот на ФЗОМ, м-р Маја Парнарџева Змејкова и Годфри Вокер, меѓународен консултант на УНФПА за репродуктивно здравје и претставници на Канцеларијата на Фондот за население на Обединетите нации - УНФПА...повеќе

(18.09.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Одржана работна средба на директорот на ФЗОМ со здружението на граѓани нa хронична миелоидна леукемија ХМЛ...преземи

(16.09.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Соопштение за формирање на Национален Комитет за здравство...повеќе

(06.09.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Соопштение за референтни цени на лекови од Листата на лекови кои паѓаат на товар на Фондот за здравствено осигурување на Македонија...повеќе

Листа на лекови - примарна и болничка - со кои се дополнува Одлуката за референтни цени на лекови од Листата на лекови кои паѓаат на товар на Фондот за здравствено осигурување на Македонија...повеќе

(03.09.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Инфо билтен издание бр.34 од 2013 година...преземи

(27.08.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Инфо билтен издание бр.33 од 2013 година...преземи

(26.08.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Одржана средба на директорот на ФЗОМ со професор на Универзитот на Обединети Нации - Меѓународниот институт за глобално здравје, Куала Лумпур...повеќе

(24.07.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Соопштение за остварување на право на ортопедски и други помагала....преземи

(23.07.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Воведување на електронски услуги на ФЗОМ...преземи
Воведување на електронски услуги на ФЗОМ...преземи презентација

(17.07.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Олеснување на начинот на подигнување на терапија за пациенти со малигни заболувања...повеќе

(02.07.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Повик до аптеки во селски подрачјa за склучување на договор со ФЗОМ во 2013 година...повеќе
     Список на аптеки со добиена лиценца за работа во мрежа од Министерство за здравство...повеќе

(01.07.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Информација за осигурените лица кои немаат доставено барања за издавање на електронска здравствена картичка (ЕЗК)...повеќе

(01.07.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Инфо билтен издание бр.32 од 2013 година...преземи
(28.06.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
ФЗОМ отворен и во сабота 29 јуни 2013 за доставување на барања за издавање на електронска здравствена картичка (ЕЗК)...повеќе

(25.06.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Новина во задолжителното здравствено осигурување  ПРАВО НА ДИЈАЛИЗА ВО СТРАНСТВО...повеќе

(14.06.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Право на итна и неопхона здравствена заштита на осигурените лица на ФЗОМ во странство...повеќе

(12.06.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА

Апел на ФЗОМ во врска со барања за издавање на електронска здравствена картичка (ЕЗК) – ФЗОМ е отворен и во во попладневните часови...повеќе

(11.06.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Соопштение за барање за лекување во странство на осигуреникот А.П. од Струга...повеќе 

(10.06.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА

Соопштение за податоци во врска со барања за издавање на електронска здравствена картичка (ЕЗК)...повеќе

(04.06.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Инфо билтен издание бр.31 од 2013 година...преземи

(29.05.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Соопштение во врска со Предлог законот за прекинување на бременоста...повеќе

(27.05.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА

Заедничка посета на ПС Скопје на ФЗОМ и на Министерството за здравство за системот на електронска здравствена картичка (ЕЗК)...повеќе

(22.05.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Четири месеци од воведување на новината за лекување во странство...повеќе

Четири месеци од воведување на новината за лекување во странство...преземи

(17.05.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Дообјаснување  за  скратена постапка за издавање на ЕЗК...повеќе

(09.05.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Отварање на нов шалтер на ФЗОМ во Општина Чаир...повеќе

(07.05.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА

Инфо билтен издание бр.30 од 2013 година...
преземи

(01.05.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Резултати од спроведена теренска анкета за задоволство на осигурениците од услугите на ФЗОМ...повеќе

(27.04.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Заедничка прес конференција на ФЗОМ и на Министерството за здравство за системот на електронска здравствена картичка (ЕЗК)...повеќе

(26.04.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА

Говор на директорот на ФЗОМ Г-дин Јован Грповски по повод организираниот симпозиум за „Бубрежна трансплантација“ од страна на здружението на нефролози на РМ...повеќе

(26.04.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Јавен повик за поднесување на барање за издавање на електронска здравствена картичка (ЕЗК) за сите правни и физички лица кои немаат поднесено Барање за издавање на ЕЗК...повеќе

(24.04.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА

Работна посета на ФЗОМ во српскиот Фонд за здравство во Белград, Република Србија на 24 април 2014 година...повеќе
(23.04.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Оглас за јавно наддавање за продажба на недвижни ствари...повеќе

(18.04.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Информација до обврзниците за пресметка и уплата на придонеси за право на отпис на долг кој мирувал по основ на придонеси за задолжително здравствено осигурување согласно Законите за мирување и отпишување на обврски по основ на придонеси за задолжително здравствено осигурување од 2008 година и од 2013 година...повеќе

(17.04.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Говор на директорот на ФЗОМ Г-дин Џемали Мехази по повод одбележување на Светскиот ден на хемофилија...повеќе

(11.04.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Одржана средба на директорот на ФЗОМ  Г-дин Џемали Мехази  со висока делегација од Комисијата за здравство на чешкиот парламент..повеќе

(03.04.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Говор на Директорот на Фондот за здравствено осигурување за Артериска хипертензија по повод одбележување на Светскиот ден на здравјето 3 април...повеќе
Артериска хипертензија  и привремена спреченост за работа (презентација)

(29.03.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Инфо билтен издание бр.29 од 2013 година...преземи

(05.03.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Електронски регистер за пациенти со специфични болести...повеќе
Електронски регистер за пациенти со специфични болести...преземи презентација

(03.03.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Условни надоместоци (условни буџети) за Јавни здравствени установи...повеќе
Условни надоместоци (условни буџети) за Јавни здравствени установи (презентација)...преземи

(01.03.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Инфо билтен издание бр.28 од 2013 година...преземи

(25.02.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Работна средба со Здружението на приватни лекари на Македонија...повеќе

(15.02.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Пререгистрација на невработени лица...повеќе

(12.02.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Еден месец од воведување на новината за лекување во странство...
повеќе
Лекување во странство (презентација)...преземи

(04.02.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Реализирани активности на ФЗОМ за 2012 година...
повеќе

(31.01.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Инфо билтен издание бр.27 од 2013 година...
преземи

(18.01.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Кампања за едукација на јавноста за навремено препознавање на нарушувањата на растот...
преземи

(17.01.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Бесплатно болничко лекување за пензионери со ниска пензија ...
преземи

(04.01.2013)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Инфо билтен издание бр.26 од 2013 година...
преземи

 
пребарување


Видео презентација за Е-услуги на ФЗОМ

Корисни информации за сервисот

Најчесто поставувани прашања  за сервисот
„Мое осигурување мој доктор“ ...
преземи

СЕ РАБОТИ ЗА ВАШИТЕ ПРАВА!

Информирајте се за Вашите права на бесплатниот телефонски број 080033222 секој работен ден од 8.30 до 20.00 и на мобилен 076/ 339-180 од 12.00 до 20.00 часот(мобилна дежурна служба) или на емаил адресата info@fzo.org.mk

ИН-ВИТРО ПОСТАПКА И ДОКУМЕНТАЦИЈА

Корисни линкови

Медиумски поврзани содржини