Македонски   English   Shqip  


 
Соопштенија

СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА И МЕДИУМИТЕ ЗА 2010 ГОДИНА

(24.12.2010)
Соопштение до јавноста
ДСГ извештај јануари-септември 2010 година (повеќе)

(23.11.2010)
Соопштение до јавноста
Редовен состанок на ФЗОМ со здруженијата на пациенти за позитивната листа на лекови...повеќе

(15.11.2010)
Соопштение до јавноста
за начинот на финансирање на здравствените домови и брза помош...повеќе

(02.11.2010)
Сопштение до јавноста
Фондот за здравствено осигурување на Македонија денес потпиша нов договор со болницата Филип Втори...повеќе

(01.11.2010)
Соопштение до медиуми

(26.10.2010)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Предлог рефернтни цени од позитивна листа на лекови во болничка и примарна здравствена заштита

(20.10.2010)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
Конкуренција во кардио-хирургија
Изземање на ФЗОМ од меѓусебните обвинувања на двете кардио-хирургии

(18.10.2010)
СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА
По повод соопштенито од ПЗУ специјална болница по хируршки болести „Филип Втори“  - Скопје


(29.09.2010)
Соопштение до јавноста - објава на одлуката на Управен одбор по повод поднесената оставка на Директорот Јанез Јелникар

(27.09.2010)
Соопштение до медиуми -објава на најефикасни јавни здравствени установи според методологијата на дијагностичко сродни групи (ДСГ)

(22.09.2010)
Повторна реакција по повод објавената статија од А1 телевизија со наслов „ Нема доволно импланти за децата со оштетен слух“

(21.09.2010)
Реакција по повод објавена статија на А1 телевизија
Соопштение во врска со протестот на здружение на деца со оштетен слух- Суритас од 21.09.2010
Соопштение во врска со укинување на бандероли за лекови кои паѓаат на товар на Фондот

(06.08.2010)
Соопштение до јавноста

(23.07.2010)

Соопштение до јавноста за ин-витро постапка

 

(06.07.2010)

Меморандум за соработка помеѓу ФЗОМ и националните сојузи на телесно инвалидизирани лица, слепи лица, глуви и наглуви лица

 

(24.06.2010)
ДСГ форум во организација на Фондот и Министерство за здравство

 

(01.06.2010)
Специјалистичка здравсвена заштита во Македонија и во регионот

(01.06.2010)
ДСГ во Македонија, Словенија и Хрватска

Регионален форум на фондовите за здравство

(01.06.2010)
Специјалистичка здравсвена заштита во Македонија и во регионот

(01.06.2010)
ДСГ во Македонија, Словенија и Хрватска

Регионален форум на фондовите за здравство

(23.04.2010)
Измена во законот за здравтвено осигурување во врска со боледувањето

(12.01.2010) 
Соопштение до јавноста за начинот на избор на лабораторија.

Лабораториски услуги кои можат да ги препишуваат матичните лекари.

Лабораториски услуги кои можат да ги препишуваат специјалистичките лекари.

(02.02.2010) 
Соопштение за поедноставување на процедура за добивање на сини картони за невработени лица

 

 
пребарување


Видео презентација за Е-услуги на ФЗОМ

Корисни информации за сервисот

Најчесто поставувани прашања  за сервисот
„Мое осигурување мој доктор“ ...
преземи

СЕ РАБОТИ ЗА ВАШИТЕ ПРАВА!

Информирајте се за Вашите права на бесплатниот телефонски број 080033222 секој работен ден од 8.30 до 20.00 и на мобилен 076/ 339-180 од 12.00 до 20.00 часот(мобилна дежурна служба) или на емаил адресата info@fzo.org.mk

ИН-ВИТРО ПОСТАПКА И ДОКУМЕНТАЦИЈА

Корисни линкови

Медиумски поврзани содржини