Македонски   English   Shqip  


 
Сашо Стефаноски

ДИРЕКТОР НА ФОНД ЗА ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРУВАЊЕ НА МАКЕДОНИЈА

д-р САШО СТЕФАНОСКИ
 

Дата и место на раѓање: 29.09.1982 година во Охрид, Република Македонија.

Образование:

Докторант на катедрата за орална хирургија при Стоматолошки факултет.

Специјалист по орална хирургија – Стоматолошки факултет при Универзитетот „Свети Кирил и Методиј”-Скопје.

Магистер по стоматолошки науки

Дипломирал на Стоматолошки факултет при Универзитетот „Свети Кирил и Методиј”-Скопје- доктор по стоматологија

Основно и средно образование завршил во Охрид.

Останато образование и обуки:

Senior Leadership Development Programme”, во организација на National School of Government 30.05. – 02.10.2011 и 02.12. – 04.12.2011 во Битола и Берово.

London school for PR.

Управување со човечки ресурси.

Обука за менаџмент во здравството.

Завршена програма за менаџирање на здравствените установи.

Бројни учества на меѓународни конференции, форуми и дебати

Професионално искуство:

2015 -         - Директор на Фонд за здравствено осигурување на Македонија

2013 -2015 - Државен секретар во Министерство за одбрана

2011-2013 - Државен секретар во Министерство за локална самоуправа.

2008-2011 – ЈЗУ Стоматолошки Клинички Центар “Свети Пантелејмон“ -Скопје при Клиниката за орална хирургија.

2006-2008 – Министерство за здравство.

Странски јазици:

Го говори англискиот и рускиот јазик(пасивно)

Компјутерско образование:

 Microsoft Windows и Open Office

Microsoft Office – Excel, Word, Access, PowerPoint

Internet Explorer, Outlook Express

 
пребарување


Видео презентација за Е-услуги на ФЗОМ

Корисни информации за сервисот

Најчесто поставувани прашања  за сервисот
„Мое осигурување мој доктор“ ...
преземи

СЕ РАБОТИ ЗА ВАШИТЕ ПРАВА!

Информирајте се за Вашите права на бесплатниот телефонски број 080033222 секој работен ден од 8.30 до 20.00 и на мобилен 076/ 339-180 од 12.00 до 20.00 часот(мобилна дежурна служба).

ИН-ВИТРО ПОСТАПКА И ДОКУМЕНТАЦИЈА

Корисни линкови