Македонски   English   Shqip  


 
Користење на здравствени услуги во странство

Упатување на Болничко лекување во странство(решение на ФЗОМ) со двојазичен образец

Р.бр

Држава

Образец

 1

Австрија

МК/А3

 2

Албанија

РМ/АЛ 112

 3

Германија

Д/РМ 112

 4

Италија

Ит 8

 5

Луксембург

РМ/Л 112

 6

Словенија

РМ/СИ 4 *

 7

Словачка

РМ/СК 112

 8

Хрватска

РМ/ХР 9 *

 9

Црна Гора

РМ/МНЕ 112

10

Чешка

РМ/ЦЗ 112

 

*се чека повторно воспоставување на примената на двојазичниот образец

 
пребарување


Видео презентација за Е-услуги на ФЗОМ

Корисни информации за сервисот

Најчесто поставувани прашања  за сервисот
„Мое осигурување мој доктор“ ...
преземи

СЕ РАБОТИ ЗА ВАШИТЕ ПРАВА!

Информирајте се за Вашите права на бесплатниот телефонски број 080033222 секој работен ден од 8.30 до 20.00 и на мобилен 076/ 339-180 од 12.00 до 20.00 часот(мобилна дежурна служба) или на емаил адресата info@fzo.org.mk

ИН-ВИТРО ПОСТАПКА И ДОКУМЕНТАЦИЈА

Корисни линкови

Медиумски поврзани содржини