Македонски   English   Shqip  


 
Предности од користење на порталот

Предности од користење на порталот


Споредувајќи го работењето со користење на хартија во однос на е-услугите на порталот можеме да кажеме дека истиот нуди многу предности:

За осигурениците

Можност за брз електронски пристап до податоци за своето здравствено осигурување

Можност за брз електронски пристап до податоци за своите избрани лекари и податоци врзани за нив

Можност да изберете лекар и веднаш да користите здравствена услуга доколку поседувате електронска здравствена картичка

За фирмите

Можност пријавата во здравствено осигрување да ја направите од канцеларија наместо да чекате на шалтерите во подрачните служби

Пријавата можете да ја направите без лимит во работното време, бидејќи порталот е достапен 24/7

Можност за мониторирање на поднесените барања преку портал

Можност за брз електронски пристап до податоци

За здравствените установи и здравствените работници

Можноста за брза проверка на здравственото осигурување за пациентите кои користат здравствени услуги во нивната установа кои поседуваат електронска здравстевна картичка

Можност за е-промена на избран лекар за осигурениците кои поседуваат електронска здравствена картичка

 
пребарување


Видео презентација за Е-услуги на ФЗОМ

Корисни информации за сервисот

Најчесто поставувани прашања  за сервисот
„Мое осигурување мој доктор“ ...
преземи

СЕ РАБОТИ ЗА ВАШИТЕ ПРАВА!

Информирајте се за Вашите права на бесплатниот телефонски број 080033222 секој работен ден од 8.30 до 20.00 и на мобилен 076/ 339-180 од 12.00 до 20.00 часот(мобилна дежурна служба) или на емаил адресата info@fzo.org.mk

ИН-ВИТРО ПОСТАПКА И ДОКУМЕНТАЦИЈА

Корисни линкови

Медиумски поврзани содржини